Beveiliging

voor elke machine

Veiligheid is belangrijk, zeker als het gaat om ‘gevaarlijke’ machines. Daarom zijn er veel wetten en regels opgesteld om machines zo veilig mogelijk te maken voor gebruik. Bedoeld om uw mensen te beschermen.

Machines moeten voldoen aan de Europese Richtlijn Arbeidsmiddelen. Dit is opgenomen in het Arbobesluit. Volgens de Europese Richtlijn Arbeidsmiddelen mogen machines geen gevaar vormen voor werknemers en gebruikers. Daarom moeten werkgevers periodiek machines laten keuren en onderhouden.

Bovendien moeten alle machines die na 1995 gebouwd zijn voldoen aan het Warenwetbesluit en de Richtlijn Arbeidsmiddelen. Hierin zijn de volgende eisen opgenomen:

 • Bij normaal gebruik mogen machines geen gevaar vormen voor de veiligheids- en gezondheidseisen van de personen die zich in de omgeving bevinden.
 • De machines dienen op juiste wijze geïnstalleerd en onderhouden te worden.
 • De veiligheid van de machines moet aangetoond worden door middel van een CE-markering.

Zorg dus dat uw machines voldoen aan de gestelde eisen. Zo voorkomt uw ongelukken op de werkvloer. Ook vermijdt u hiermee problemen met de inspectie.

Nieuwsgierig naar de prijzen van onze beschermkappen?

Meer dan beschermkappen

Veiligheidstoepassingen

Machines zijn niet automatisch veilig, een beschermkap helpt hierbij. Deze dient wel van hoogwaardige kwaliteit te zijn en precies aan te sluiten op de machine. Zo kunnen uw mensen er ook echt veilig en prettig mee werken. Wij monteren praktische en veilige bescherming voor alle machines. Denk aan een:

 • Kolomboormachine
 • Draaibank
 • Freesmachine
 • Zaagtafel

Staat uw machine er niet tussen? Geen probleem. We hebben een uitgebreid assortiment. Onze experts leveren de kap en monteren hem direct op de machine. Bekijk hier de gehele lijst met machines die wij keuren.

Past een standaard beschermkap niet op uw machine? Dan maken wij er één op maat voor u. CE-ESTER beveiligd uw gehele machinepark. Kies voor betrouwbare machines.

Beschermkappen van Repar2

Repar2 is al sinds 1970 de meest betrouwbare producent van beschermkappen en wordt ook wel de uitvinder van de beschermkap genoemd. CE-ESTER heeft de grootste voorraad Repar2 kappen van Nederland! Mocht u een afwijkende machine willen beveiligen dan kunnen de kappen eenvoudig op maat besteld worden. Onze nauwe samenwerking met Repar2 zorgt voor korte lijntjes met de fabriek, waardoor maatwerk kappen snel in huis zijn.

CE-ESTER - Beschermkappen - Machine

Volledige machineveiligheid

Er gelden strenge regels voor machines en voor de veiligheid van werknemers. Deze wetten en eisen veranderen met de tijd. Onze experts zijn altijd op de hoogte van de laatste eisen. Zo voldoen uw machines volledig aan de wetgeving van nu.

Voldoen uw machines nog aan de laatste eisen? Of zijn ze inmiddels verouderd? Wij controleren het graag voor u.

We checken uw machines op veiligheid, we controleren of uw machinebeveiliging nog voldoet aan de regels en kijken of ze nog genoeg bescherming bieden.

Zo niet? Dan geven we u eerlijk advies. We kunnen de beschermkap ook voor u vervangen, zodat uw mensen weer veilig aan de slag kunnen. Zijn er nog andere veiligheidsaanpassingen nodig? In overleg voeren we deze ook graag voor u uit.

Expert in de beveiliging van machines

Wij monteren niet alleen veiligheidskappen. We voeren namelijk altijd een volledige Safety Upgrade uit. Wat inhoudt dat we alle aanpassingen uitvoeren zodat uw machine weer veilig is voor gebruik. CE-ESTER is expert in complete machinebeveiliging.

Veiligheidsaanpassingen die nodig kunnen zijn:

 • LOTO hoofdschakelaar
 • Inloopbeveiliging
 • Noodstop
 • Nulspanningsbeveiliging
 • Materiaalklem

Onze experts kunnen uw machines volledig checken op veiligheid. Natuurlijk volgens de laatste wetten, regels en eisen. We geven u uitgebreid advies en laten zien wat goed is en wat beter kan.

Vervolgens kunnen we alle noodzakelijke beveiliging monteren.

Wilt u weten of uw machines goed beveiligd zijn? Of kunt u wel wat hulp gebruiken?

Neem vrijblijvend contact op

Veelgestelde vragen

Waarom zijn beschermkappen voor machines belangrijk?
Door de bewegende delen van uw machines goed af te schermen, beschermt u uw medewerkers tegen ongelukken. U verlaagt de risico’s van de machine en creëert hiermee een veilige werkomgeving.
Is een beschermkap verplicht?
Volgens Artikel 7.7 van het Arbobesluit dienen draaiende en bewegende delen afgeschermd te worden. Dit kan door middel van onze veilige kappen.
Waar worden de kappen van gemaakt?
Deze zijn vervaardigd uit gepoedercoat staal en polycarbonaat. Polycarbonaat is nog sterker dan Plexiglas en enorm slagvast. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt bij de ME of politie als beschermschild.
Wie is jullie leverancier voor machine beschermkappen?
CE-ESTER Machine Safety werkt samen met onder andere Repar2. Repar2 bestaat sinds 1970 en is de meest betrouwbare producent van beschermkappen. Repar2 wordt zelfs als de uitvinder van de beschermkap beschouwd. CE-ESTER Machine Safety heeft de grootste voorraad Repar2 kappen van Nederland.
Ik wil een afwijkende machine beveiligen, wat nu?
Geen enkel probleem. Door onze nauwe samenwerking met Repar2 hebben wij korte lijntjes met de fabriek. Dit zorgt ervoor dat wij maatwerk kappen snel kunnen leveren.
Waarom CE-ESTER?
Wij vinden veiligheid op de werkvloer het belangrijkste dat er is. Door onze jarenlange ervaring hebben wij al vele werkomgevingen veilig mogen maken. Met ons team gespecialiseerde en gecertificeerde specialisten kunnen wij ieder project succesvol afronden.

Doordat CE-ESTER uit twee onderdelen bestaat, CE-ESTER Machine Safety en CE-ESTER Keuringsbedrijf, kunnen wij zowel uw machines keuren als aanpassen. Twee vliegen in een klap!
Beschermkappen - Beschermkappen machines - Project

CE-ESTER

YOUR CHOICE FOR SAFETY

CE-ESTER staat voor veilig werken. Wij zorgen voor veilige en goedwerkende machines in een passende werkomgeving.

 • Actuele kennis van machineveiligheid
 • Maatwerk: oplossing voor iedere machine
 • Praktisch en oplossingsgericht
 • Erkende kwaliteit: ISO 9001 en VCA*

Nog niet overtuigd?

Neem contact op