Zichtvensters:

Bescherm uw personeel

Het belang van zichtvensters? De operator veilig zicht geven in de machine, zodat het productieproces kan worden gevolgd. Maar daarnaast beschermt het uw werknemers ook tegen naar buiten slingerend gereedschap en vliegende werkstukken. Zo worden risico’s ingeperkt en voorkomt u ongelukken.

Om te bepalen welk materiaal het meest geschikt is voor bewerkingscentra zijn er veel testen uitgevoerd. Uiteindelijk is gebleken dat polycarbonaat de winnaar is. Daarom gebruiken wij dit ook voor onze zichtvensters. Hierover wordt zo meer verteld.

Voor bewerkingscentra beveiliging monteren wij zichtvensters op maat voor alle merken en typen. Op deze manier kunnen veel ongevallen worden voorkomen, wat belangrijk is bij u op de werkvloer. De engineering en productie van de zichtvensters gebeurt door vakmensen, die wij in dienst hebben.

Onze beschermkappen zijn van Repar2, dé meest betrouwbare producent van beschermkappen sinds 1970. Mocht u een afwijkende machine willen beveiligen dan kunnen de kappen eenvoudig op maat besteld worden. Onze nauwe samenwerking met Repar2 zorgt voor korte lijntjes met de fabriek, waardoor maatwerkkappen snel in huis zijn.

Polycarbonaat

Uit testen is, zoals eerder benoemd, gebleken dat polycarbonaat het meest geschikte materiaal is voor veiligheidsvensters. Dit komt omdat het een hoog opnemend gehalte heeft. Wat weer zorgt voor de veiligheid in uw bedrijf. Tijdens het proces van draaien biedt het bescherming tegen gebroken spanbekken, gereedschappen en losgeraakte werkstukken. Tijdens het proces van frezen biedt het bescherming tegen hete spanen, afgebroken onderdelen van gereedschap en losgeraakte werkstukken. Tijdens het proces van slijpen beschermt het tegen brokstukken van de slijpschijven. Kortom, complete beveiliging.

Telescoopafdekkingen voor machinebescherming

Goede bescherming nodig tegen het indringen van scherpe voorwerpen en spanen? Hiervoor worden telescoop-afdekkingen gebruikt, ook wel de traditionele afdekkingen van machines. Hiermee wordt uw machine ook beschermd tegen het indringen van koelvloeistof, dit wordt hierdoor sterk gereduceerd. De telescoop-afdekkingen zijn door een heel nauwkeurige positionering en hoge snelheid zeer geschikt voor de bescherming van uw machines.

Benieuwd of wij iets voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op! Wij helpen u graag verder.

Meer informatie over bewerkingscentra beveiliging?

Meer informatie

Nieuwsgierig naar de prijzen van onze beschermkappen?

 -

CE-ESTER maakt machines veilig

Voldoe aan de wetgeving

  • Machineveiligheid inspecties en advies
  • Levering en montage van machinebeveiliging
  • Maatwerkoplossingen mogelijk
Neem contact op