Beveiliging voor

Freesmachines

CE-ESTER heeft voor dit internationale bedrijf een Safety Upgrade mogen uitvoeren voor vier freesmachines. Als eerst heeft er inventarisatie plaats gevonden. Er is vastgesteld hoe het staat met de veiligheid van de freesmachines en wat er exact dient te gebeuren om deze volledig veilig te maken.

Er is gebleken dat er afschermingen nodig waren om de machine correct te beveiligen. Aan de voorzijde is er een afscherming geplaatst met twee schuifdeuren, voorzien van een Pilz PSENmech interlock schakelaar. Het starten van de machine is niet mogelijk wanneer de deuren geopend zijn.

De achterzijde van de machine is afgeschermd door een hekwerk met een poort, deze is ook voorzien van Pilz PSENmech interlock schakelaar. De freesmachine kan geen heen- en weer bewegingen maken wanner de poort geopend is.

Daarnaast is er aan de zijkanten van de machine ook een afscherming geplaatst. Deze bevat scharnierende deuren (RAL 9016) met ook een Pilz PSENmech interlock schakelaar.

Naast de afschermingen heeft CE-ESTER nog meer veiligheidsaanpassingen gedaan. Zo is het bedrijf verzekerd dat er veilig met de freesmachines gewerkt kan worden.

De klant kiest CE-ESTER voor het:

  • Uitvoeren van een complete Safety Upgrade

Hoe veilig zijn uw machines?

We adviseren u graag over machineveiligheid

Stel je vraag