MACHINEVEILIGHEID OP DE WERKVLOER

Voldoet u aan de eisen?

CE-ESTER zorgt voor veilige machines

Door veilige machines voorkomt u ongelukken op de werkvloer en problemen met inspectie.

U kunt voor volledige machineveiligheid bij ons terecht. Denk aan een complete Safety Upgrade, waar uw machines worden gecontroleerd op veiligheid om uiteindelijk onze specialisten de juiste aanpassingen te laten doorvoeren. Maar ook voor machine RI&E (risico inventarisatie en evaluatie) en begeleiding bij CE-Markering kunt u bij ons terecht.

Het is wettelijk verplicht om aan bepaalde veiligheidseisen te voldoen betreft uw machine. Zo zijn uw werknemers ervan verzekerd dat zij werken met betrouwbare machines. Wat de arbeidsrisico's verlaagd.

Dus heeft u behoefte aan een veiligheidspartner? Dan zit u bij CE-ESTER goed. Onze experts gaan graag voor u aan de slag.

CE-ESTER - Machineveiligheid - Draaibank

Voldoe aan de normen en richtlijnen van machineveiligheid

Wij vinden het belangrijk dat u zo veilig mogelijk met uw machines kan werken. Bent u niet zeker over de veiligheid van uw machines? Met onze kennis voeren wij de benodigde controles uit zodat uw machine voldoet aan de normen van de Inspectie SZW en aan de Europese richtlijn.

Zo kunt u aantonen alles te hebben gedaan aan een veilige en gezonde werkomgeving voor uw werknemers. Met CE-ESTER reduceert u risico’s; kies voor het advies van een expert.

Bekijk de onderstaande pagina's voor meer informatie en hulpmiddelen betreft het veilig werken met machines:

CE-ESTER - Machineveiligheid - Beschermkap

Voorkom bedrijfsongevallen en machinestilstand

Naast het voldoen aan de regelgeving is het andere doel van machinebeveiliging het voorkomen van ongevallen. Nog steeds vinden er in de werkplaats veel ongelukken plaats door onveilige machines. Het contact met de bewegende delen van actieve machines hebben ernstige gevolgen. Als werkgever wilt u er alles aan hebben gedaan om de veiligheid van uw werknemers te waarborgen.

Misschien gaat het al jaren goed, maar juist hierdoor word je minder oplettend. Als je werkt met machines dien je altijd scherp te zijn. Een ongeluk zit daarom in een klein hoekje. Ongevallen met machines leveren erg nare situaties op. Voorkom het risico en laat CE-ESTER uw machines compleet veilig maken voor gebruik.

Daarnaast kan tijdig onderhoud en de juiste aanpassingen ervoor zorgen dat uw machine niet stil komt te staan. Als uw machine niet voldoet aan de gestelde eisen kost het geld en tijd om dit te verhelpen. Door periodieke controles voorkomen we dit.

CE-ESTER - Machineveiligheid - Afscherming

Voorbeelden veiligheidsaanpassingen

Wat voor veiligheidsaanpassingen wij doen aan uw machines? U kunt hierbij denken aan het leveren en monteren van beschermkappen (op maat) of machine afschermingen. Maar denk ook aan nulspanningsbeveiliging, een materiaalklem of het plaatsen van een noodstop.

U kunt voor allerlei veiligheidsaanpassingen bij ons terecht. Wij maken uw machine veilig volgens de laatste wet- en regelgeving en veiligheids- en gezondheidseisen.

Onze werkwijze

Uw machines laten beveiligen door CE-ESTER? Dan gaan wij als volgt te werk. Als eerst komen we langs om de huidige veiligheid te beoordelen. We brengen u hierna op de hoogte van onze bevindingen en stellen een plan op om uw machines veilig te maken.

Vervolgens gaan we aan de slag met het ontwerp van de nodige mechanische en/of elektrische aanpassingen. We geven vóór de daadwerkelijke uitvoering een beeld van de aanpassing. Zo zijn beide partijen op de hoogte en worden problemen tijdens het uitvoeren van de aanpassingen voorkomen. We bereiden alles zo veel mogelijk in onze eigen werkplaats voor. Zo hoeven we bij u alleen de montage uit te voeren. Uw machines staan zo korter stil.

Uw machines zijn nu weer veilig te gebruiken. Vervolgens delen we de nodige documentatie omtrent de aanpassingen en u ontvangt een keuringscertificaat. U en uw medewerkers zijn nu helemaal op de hoogte hoe de aangepaste machines veilig te gebruiken zijn.

CE-ESTER - Machineveiligheid - Werkwijze

Veilig werken met machines

CE-ESTER maakt uw machines graag veilig voor gebruik. Maar er is meer nodig om veiligheid op de werkvloer te garanderen. Hiervoor dienen de gebruikers namelijk ook veilig te kunnen werken met de machines. Hoe er met de machine wordt omgegaan weegt net zo zwaar als de beveiliging op de machine.

Het is daarom belangrijk dat de gebruiker kundig genoeg is en de juiste basiskennis heeft om de machine veilig in gebruik te nemen. Van groot belang dat ook met dit aspect rekening wordt gehouden. Samen creëren we zo maximale veiligheid.

Wij zijn uw veiligheidspartner

Samen met CE-ESTER gaat u voor betrouwbare machines. Houd uw werknemers veilig en loop geen risico tijdens inspecties!

Benieuwd of wij ook iets voor u kunnen betekenen omtrent de veiligheid van uw machines? Neem vrijblijvend contact met ons op. CE-ESTER helpt u graag verder.

Meer informatie