Onmisbaar

Risico Inventarisatie en Evaluatie

Wanneer is een machine té gevaarlijk om te gebruiken? Het gebruik van een machine brengt altijd gevaren met zich mee. Maar wanneer zijn deze gevaren en bijbehorende risico’s onacceptabel groot? En wat moet er gebeuren om deze risico’s te verlagen en de machine veilig te kunnen gebruiken? Laat een Machine RI&E uitvoeren door CE-ESTER en ontdek het antwoord op deze vragen voor uw machines.

Een Machine RI&E van CE-ESTER is een duidelijke rapportage van de risico’s die het gebruik van een bepaalde machine met zich mee brengt. Wij voeren onze RI&E’s uit volgens NPR-ISO/TR 14121-2. Dit is de geldende norm in Europa op het gebied van Risico Inventarisatie- en Evaluaties van machines.

Aanpak

Bij het uitvoeren van een Machine RI&E zal onze Safety Expert allereerst een inventarisatie maken van alle gevaren die het gebruik van de machine veroorzaakt. Vervolgens wordt elk gevaar geëvalueerd waarbij een Risico Index (RI) bepaald wordt. Wanneer deze RI te hoog uitvalt zal een maatregel getroffen moeten worden. Onze Safety Expert adviseert een maatregel die bij uw wensen past. Voor deze maatregel wordt een nieuwe RI bepaald die uiteraard laag genoeg moet zijn. Dit alles wordt verwerkt in een zeer duidelijke rapportage waarmee u direct aan de slag kunt.

De algemene Risico- Inventarisatie en Evaluatie is al sinds 1 januari 1994 verplicht voor alle werkgevers. In deze bedrijfsRIE moeten alle gevaren van alle werkzaamheden binnen het bedrijf benoemd worden. Vaak is dit een groot en onoverzichtelijk bestand waardoor de specifieke machine gevaren ondergesneeuwd kunnen raken. Daarnaast kan een veiligheidskundige niet op alle gebieden expert zijn. Wij zijn gespecialiseerd in machineveiligheid en machinebeveiliging, we maken uitsluitend RI&E’s voor machines. Deze verdiepende Machine RI&E’s kunnen vervolgens worden opgenomen in de bedrijfsRIE.

Neem contact op

Nieuwsgierig geworden naar onze Machine RI&E? Neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak. Onze vertegenwoordigers komen graag vrijblijvend naar u toe om de Machine RI&E toe te lichten. Uiteraard kunnen wij ook direct een Safety Expert sturen om de Machine RI&E uit te voeren.

De Machine RI&E is een gedetailleerde rapportage van de risico’s van een specifieke machine. Wilt u liever globaal inzicht in de veiligheid van uw machinepark? Kies dan voor onze Safety Scan. Direct een veilige machine is mogelijk met onze unieke Safety Upgrade.

Meer informatie