Belang van machineveiligheid richtlijnen

Als bedrijf dienen uw machines te voldoen aan de richtlijnen die gelden binnen de Europese Unie over de veiligheid van machines en aan de normen van de Inspectie SZW. Benieuwd of dat bij u ook het geval is? Wij als CE-ESTER gaan het graag voor u na.

Europese Richtlijn Arbeidsmiddelen

Voor de machines die op werkplekken gebruikt worden geldt de Europese Richtlijn Arbeidsmiddelen. Deze richtlijn is opgenomen in het Arbobesluit. Een norm die opgenomen is in de Europese Richtlijn Arbeidsmiddelen stelt dat machines geen gevaar mogen vormen voor de werknemers en gebruikers. Dit betekent dat werkgevers alle machines periodiek moeten laten keuren en onderhouden.

Daarnaast moeten alle machines die na 1995 gebouwd zijn op de Europese markt voldoen aan de Europese Machinerichtlijn en het Warenwetbesluit machines. Hiervoor gelden de volgende normen:

  • Machines mogen bij normaal gebruik geen gevaar vormen voor de veiligheids- en gezondheidseisen van de mensen in hun omgeving.
  • Machines dienen juist geïnstalleerd en onderhouden te worden.
  • De veiligheid van deze machines dienen aangetoond te worden door een CE-markering.

Naast het voorkomen van problemen met de inspectie zijn er nog genoeg andere redenen om u aan de Machinerichtlijn te houden. De belangrijkste daarvan is het beschermen van uw personeel die gebruik maakt van de machines. Want als een machine niet volledig veilig in gebruik is, kan dit leiden tot ongelukken op de werkvloer. Dit willen wij samen met u voorkomen door de risico's te verlagen!

Wij zijn uw veiligheidspartner

Onze specialisten zijn op de hoogte van alle wettelijke eisen aan uw machines. Dus bent u niet zeker of uw machines voldoen aan de Machinerichtlijn? Dan komen we graag langs. Vervolgens gaan we aan de slag met de nodige aanpassingen aan uw machine.

Vermijd risico's en kies voor veilige machines. CE-ESTER is uw expert.

Benieuwd of wij ook iets voor u kunnen betekenen omtrent de veiligheid van uw machines? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij stellen onze diensten graag ter beschikking!

Meer informatie

Controles en veiligheidsaanpassingen

Blijkt het dat uw machines niet volledig voldoen aan de Machinerichtlijn? Dan is het van belang dat deze zo snel mogelijk worden aangepast, zodat ze aan alle eisen voldoen en veilig in gebruik zijn.

Ook hiervoor bent u bij CE-ESTER aan het juiste adres. Na de controles gaan onze deskundige monteurs aan de slag met de veiligheidsaanpassingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan montage van beschermkappen. Maar ook voor het plaatsen van een noodstop of een materiaalklem zit u bij ons goed.

Welke beveiliging uw machine ook nodig heeft, wij zorgen dat deze voldoet aan al de verplichte richtlijnen en normen. Wij voeren alle aanpassingen door zodat confrontatie met de inspectie wordt voorkomen en u risico's vermindert.

CE-ESTER - Machineveiligheid richtlijnen - Veiligheid

Complete Safety Upgrade

Als u wilt controleren of uw gehele machinepark wel voldoet aan de Machinerichtlijn, kunt u door ons een machine RI&E of een complete Safety Upgrade laten uitvoeren.

Tijdens de Safety Upgrade gaan we stap voor stap na wat beter kan en hoe dit moet gebeuren. Aan het eind van dit proces bent u verzekerd van betrouwbare en veilige machines met ce markering. Eerst zullen wij de inventarisatie uitvoeren, om vervolgens over te gaan op engineering en realisatie. Aan het eind zorgen we dat u de benodigde documentatie aangeleverd krijgt.

Wij zijn in staat om al uw machines veiliger te maken. Onze jarenlange ervaring heeft ervoor gezorgd dat wij veel kennis hebben opgedaan rondom machineveiligheid. Wij zorgen ervoor dat uw machines voldoen aan de laatste richtlijnen. CE-ESTER is uw expert!

Onze werkwijze

Ervoor zorgen dat uw machines helemaal voldoen aan de machinerichtlijn? CE-ESTER hanteert de volgende werkwijze.

Allereerst komen we langs om de huidige veiligheid te beoordelen. Na deze beoordeling brengen wij u op de hoogte van onze bevindingen en stellen wij een plan op om ervoor te zorgen dat uw machines weer veilig zijn.

Vervolgens ontwerpen we de nodige mechanische en/of elektrische aanpassingen. Voordat we deze aanpassingen daadwerkelijk uitvoeren leggen wij u de aanpassingen voor. Op die manier zijn beide partijen op de hoogte en worden problemen tijdens het uitvoeren van de aanpassingen voorkomen. De voorbereidingen vinden zo veel mogelijk in onze eigen werkplaats plaats. Hierdoor hoeven wij bij u alleen de montage uit te voeren en staan uw machines voor een kortere tijd stil.

Na onze aanpassingen zijn uw machines weer veilig te gebruiken. Wij zullen de nodige documentatie omtrent de aanpassingen met u delen. Daarnaast ontvangt u een keuringscertificaat. Nu zijn u en uw medewerkers helemaal op de hoogte hoe de aangepaste machines veilig te gebruiken zijn.

Wilt u meer informatie over de machineveiligheid richtlijnen? Neem onderstaand contact met ons op!

Meer informatie
Machineveiligheid richtlijnen -

Gratis machine safety check

  • Binnen 48 uur antwoord
  • Stuur foto's uit 4 hoeken waar uw machine volledig opstaat
  • Inzicht of de machine voldoet aan de normen
Gratis safety check
of neem vrijblijvend contact op