Belang van de Machinerichtlijn

Als bedrijf dienen als uw machines te voldoen aan de Europese Richtlijn machineveiligheid en aan de de normen van de Inspectie SZW. Benieuwd of dat bij u ook het geval is? Wij als CE-ESTER gaan het graag voor u na.

Naast het voorkomen van problemen met de inspectie zijn er nog genoeg andere redenen om u aan de Machinerichtlijn te houden. De belangrijkste daarvan is het beschermen van uw personeel die gebruik maakt van de machines. Want als een machine niet volledig veilig in gebruik is, kan dit leiden tot ongelukken op de werkvloer. Dit willen wij samen met u voorkomen!

Meer informatie

Projecten

CE-ESTER -
Rotterdam

Aldowa

Bij Aldowa zijn de machines aangepast zodat deze weer voldoen aan de veiligheidsvoorschriften. Een voorbeeld hiervan is de ponsnibbelmachine van 5 bij 6 meter die ook direct is voorzien van een passend lichtscherm.

Meer dan 1600+ bedrijven gingen u voor

Controles en veiligheidsaanpassingen

Blijkt het dat uw machines niet volledig voldoen aan de Machinerichtlijn? Dan is het van belang dat deze zo snel mogelijk worden aangepast, zodat ze dat wel doen. Ook hiervoor bent u bij CE-ESTER aan het juiste adres. Na de controles gaan onze deskundige monteurs aan de slag met de veiligheidsaanpassingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan montage van beschermkappen en het plaatsen van een machine afscherming.

Wij voeren alle aanpassingen door zodat confrontatie met de inspectie wordt voorkomen.

CE-ESTER -

Complete Safety Upgrade

Als u wilt controleren of uw gehele machinepark wel voldoet aan de Machinerichtlijn, kunt u door ons een machine RI&E of een complete Safety Upgrade laten uitvoeren. Wij gaan hier stap voor stap na wat beter kan en hoe dit moet gebeuren. Aan het eind van dit proces bent u verzekerd van betrouwbare en veilige machines. Eerst zullen wij de inventarisatie uitvoeren, om vervolgens over te gaan op engineering en realisatie. Aan het eind regelen we dat u de benodigde documentatie aangeleverd krijgt.

Wij zijn in staat om al uw machines veiliger te maken. Onze jarenlange ervaring heeft ervoor gezorgd dat wij veel kennis hebben opgedaan rondom veiligheid. Zo zullen wij ervoor zorgen dat uw machines voldoen aan de laatste Machinerichtlijn. CE-ESTER is uw machineveiligheid expert!

Meer informatie
CE-ESTER -

Gratis machine safety check

  • Binnen 48 uur antwoord
  • Stuur foto's uit 4 hoeken waar uw machine volledig opstaat
  • Inzicht of de machine voldoet aan de normen
Gratis safety check
of neem vrijblijvend contact op