Het aanpassen van machines

Voor veilig gebruik

Wat moet u doen als er gebruik wordt gemaakt van onveilige machines in uw werkplaats of productieproces? Een compleet nieuwe machine lijkt overbodig omdat de bestaande machine nog prima functioneert. Maar deze moet wel veilig te gebruiken zijn. Is het plaatsen van enkel een beschermkap dan genoeg? En welke beschermkap moet u dan kiezen?

Lastige vragen met een zeer eenvoudig antwoord: De Safety Upgrade van CE-ESTER.

Onze Safety Upgrade: Alle nodige aanpassingen om uw machines veilig te kunnen gebruiken. Dit gaat veel verder dan het plaatsen van een beschermkap. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van noodstopcircuits, inloopbeveiligingen, tweehandsbedieningen en voetpedalen met doortrapfuncties. Maar ook het vervangen van beschadigde componenten, plaatsen van LOTO hoofdschakelaars en het aanbrengen van veiligheidsinstructies en waarschuwingspictogrammen. Kortom, een totaalpakket waarmee uw machine weer volledig voldoet aan de huidige wetgeving.

Safety Upgrade aanvragen

Safety Upgrade

Al meer dan 5000 machines

Wij hebben al meer dan 5000 machines in Nederland en België voorzien van een Safety Upgrade. Het gaat hierbij om honderden draaibanken, freesmachines, plaatscharen, etc. Voor elk type machine weten wij precies wat de meest werkbare aanpassing is. Want machines moeten niet alleen veilig zijn, er moet ook goed mee gewerkt kunnen worden. Veel operators denken dat beschermkappen in de weg zitten en hun werk belemmeren. Dit hoeft echter niet het geval te zijn als de beschermkap juist gemonteerd wordt. Wij zorgen ervoor dat de beschermkappen eenvoudig in gebruik zijn en het werk zo min mogelijk belemmeren.

Repar2: betrouwbare beschermkappen producent

Repar2 is al 50 jaar (sinds 1970) de meest betrouwbare producent van beschermkappen en wordt ook wel als uitvinder van de beschermkap beschouwd. CE-ESTER heeft de grootste voorraad Repar2 beschermkappen van Nederland! Mocht u een afwijkende machine willen beveiligen dan kunnen de kappen eenvoudig op maat besteld worden. Onze nauwe samenwerking met Repar2 zorgt voor korte lijntjes met de fabriek, waardoor maatwerkkappen snel in huis zijn.

Neem gerust contact op

Nieuwsgierig geworden naar onze Safety Upgrade? Neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak. Onze vertegenwoordigers komen graag vrijblijvend naar u toe om de Safety Upgrade toe te lichten.

Met een Safety Upgrade zijn uw machines weer veilig te gebruiken. Wilt u liever eerst een gedetailleerde risico rapportage van een bepaalde machine? Kies dan voor onze Machine RI&E. Globaal inzicht in de veiligheid van uw machinepark is mogelijk door onze Safety Scan.

Meer informatie