Het aanpassen van machines

Voor veilig gebruik

Kies voor onze Safety Upgrade en wees verzekerd van maximaal beveiligde machines. Tijdens het proces gaan we na of uw oudere machines nog goed functioneren en hoe deze compleet veilig gemaakt kunnen worden. Functioneert de machine nog zoals het moet? Dan is vervanging natuurlijk niet nodig. CE-ESTER gaat aan de slag om de machine volgens de laatste richtlijnen en normen veilig te maken. Zowel mechanisch, elektrisch als softwarematig.

Heeft u dus een machinepark of een losse machine die verouderd is? Laat ons dan de Safety Upgrade uitvoeren. Door de machine aan te passen in plaats van te vervangen bespaart u veel geld. Een goede reden om dus hiervoor te kiezen.

Meer informatie

Stappenplan

Inventarisatie
Engineering
Realisatie
Documentatie

Stap 1

Inventarisatie

In stap 1 van de Safety Upgrade wordt uw machine beoordeeld op veiligheid. Hiervoor komt één van onze Machine Safety Specialists bij u op locatie om een RI&E uit te voeren. Uit deze Risico- Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) wordt duidelijk hoe gevaarlijk uw machine is.

Vervolgens stellen wij een plan op om uw machine veilig te maken. Door diverse mechanische en elektrische aanpassingen kunnen wij er namelijk voor zorgen dat uw machine weer voldoet aan de geldende wetgeving.

Tijdens de inventarisatie wordt de basis van de Safety Upgrade vastgesteld. De eerste stap naar een veilige machine is gezet.

Naar stap 2
CE-ESTER -

Stap 2

Engineering

In de tweede stap worden alle benodigde mechanische en/of elektrische aanpassingen voor de machines ontworpen.

Wij maken onder andere gebruik van 3D CAD-programma’s om op voorhand een beeld te geven van de aanpassing.

Zo kunnen operators alvast zien hoe de machine aangepast gaat worden en eventuele knelpunten direct aangeven.

Hierdoor worden problemen voorkomen, zoals:

  • Afschermingen die in de weg zitten voor de operators
  • Onderhoudspunten die niet of nauwelijks meer bereikbaar zijn

Onze engineers zijn gespecialiseerd in machineveiligheid en komen op locatie de aanpassingen inmeten en ontwerpen.

Naar stap 3
CE-ESTER -

Stap 3

Realisatie

Tijdens de realisatie gaan we ook echt alle aanpassingen uitvoeren.

De volgende punten van de Safety Upgrade worden bij deze stap uitgevoerd:

  • Productie
  • Assemblage
  • Montage
  • Installatie

Wij zullen de assemblage en voorbereiding bij ons in de werkplaats uitvoeren. De montage vindt plaats bij de klant. Zo zullen uw machines korter stilstaan en de downtime beperkt blijven. Ideaal, niet waar?

Wanneer stap 3 is afgerond zijn uw machines weer helemaal up to date en veilig te gebruiken. Op naar de laatste stap!

Naar stap 4
CE-ESTER -

Stap 4

Documentatie

In de laatste stap is het tijd voor alle documentatie omtrent de Safety Upgrade. Hier vindt het aanpassen en aanleveren van schema’s, tekeningen en handleidingen plaats. U en uw medewerkers zijn nu weer helemaal op de hoogte hoe de vernieuwde machines veilig gebruikt kunnen worden.

Dan is nu echt de gehele Safety Upgrade uitgevoerd. Al uw machines voldoen weer aan de gestelde richtlijnen. Hier ontvangt u een keuringscertificaat van die in het online portal is terug te vinden.

U bent er nu van verzekerd dat uw werknemers weer veilig aan de slag kunnen gaan. Wat uiteindelijk ook het belangrijkste doel is van de Safety Upgrade. Met CE-ESTER gaat u voor veiligheid!

Neem nu contact op
CE-ESTER -

Volledige betrekking

bij het proces

Tijdens het uitvoeren van de Safety Upgrade vinden wij het belangrijk dat u als klant nauw betrokken blijft. Daarom informeren we u en uw team goed bij elke stap die wij zetten tijdens het proces. Als CE-ESTER zorgen we ervoor dat de machine haar functionaliteit behoudt en toch veilig is.

Na de upgrade worden tekeningen, elektrische schema’s en PLC programma’s aan u overgedragen. Zo bent u niet afhankelijk van ons na de Safety Upgrade. U kunt zelfstandig aan de slag met uw vernieuwde en veilige machines.

Goed bereikbaar aanspreekpunt

Heeft u vragen over de Safety Upgrade? Of twijfelt u erover of het wel geschikt is voor uw bedrijf en machines? Onze experts staan u graag te woord. Samen zullen we kijken wat de best passende optie is bij uw vraag of probleem. U kunt ook bij ons terecht voor CE-Markering en Machine RI&E.

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder met de veiligheid van uw machines!

Meer informatie