Aangepast aan de

huidige Machinerichtlijn

De Van Leeuwen Buizen Groep is een wereldwijd opererende handelsonderneming en specialist in stalen buizen en buistoepassingen. Het bedrijf levert een volledig assortiment buisproducten en -diensten op maat. CE-ESTER heeft de organisatie onder andere geholpen met de machineveiligheid.

Hans Boelens (teamleider Machine Shop): ‘CE-ESTER heeft ervoor gezorgd dat onze machines in Zwijndrecht stuk voor stuk voldoen aan de Machinerichtlijn. Zij hebben bijvoorbeeld onze draaibanken aangepast door ze te voorzien van beschermkappen en een extra noodstop. Hierdoor voldoen deze machines weer aan de hoogste veiligheidseisen.

Wij gebruiken een carrouseldraaibank met een draaidiameter van 1350 mm. Deze draaibank moest worden voorzien van een grote ronde beschermkap en de ruimte achter de machine moest worden beveiligd. Omdat er geen standaard beschermkap verkrijgbaar is, heeft CE-ESTER deze ontworpen, gefabriceerd en gemonteerd.

Daarnaast hebben zij een hekwerk met deurbeveiliging geplaatst om een veilige ruimte te creëren. Het is prettig dat CE-ESTER maatwerk levert en zo aan iedere vraag kan voldoen. Van Leeuwen Buizen werkt graag met hen samen. Zij verstaan hun vak. Ik beveel CE-ESTER dan ook van harte aan binnen mijn netwerk.'

Van Leeuwen Buizen Groep kiest CE-ESTER voor het:

  • Aanpassen van productiemachines
  • Aanpassen van werkplaatsmachines
  • Uitvoeren van maatwerkaanpassingen aan machines
  • Uitvoeren van reparaties aan metaalbewerkingsmachines
  • Oplossen van storingen aan metaalbewerkingsmachines
  • Jaarlijks uitvoeren van machinekeuringen

Hoe veilig zijn uw machines?

We adviseren u graag over machineveiligheid

Stel je vraag